دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1400 - 00:42
ماجرای تخلفات چند میلیون یورویی در یک مرکز درمانی؛

عامل ورشکستگی بیمارستان امام خمینی(ره) کرج کیست؟

ماجرای بحران مالی بیمارستان امام خمینی کرج(ره) چند سالی است نقل محافل خبری داخل و خارج از کشورشده است. بحرانی که اسناد موجود، از عملکرد شبهه برانگیز مدیران وقت این بیمارستان در حوزه مالی خبر می دهد!
کد خبر : 577009
بیمارستان امام خمینی کرج

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، اولین بار ۸ خرداد سال ۱۳۹۷ بود که تعدادی از کارکنان بیمارستان امام ‌خمینی کرج (ره) به پرداخت نشدن حقوق خود اعتراض و یک تابلو در ورودی این مرکز درمانی نصب کردند: «قابل توجه مسئولان کشور، ما کارکنان بیمارستان امام ‌خمینی (ره) کرج با زبان روزه خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه خود هستیم.خواهشمندیم سریع‌تر اقدام شود.»


بعد از این اعتراض که البته هیچ مسئولی هم پاسخگو نبود بیش از ۷۰ تجمع  دیگر از سوی کارکنان کادر درمانی بیمارستان امام خمینی(ره) جهت دریافت مطالبات خود برگزارشد که نه تنها هیچ ثمری برای آنها نداشته بلکه تنها به هزینه‌سازی برای نظام و موج‌سواری عده‌ای سودجو تبدیل شده است.


تا جایی‌که حتی بسیاری بر این باورند که در مقطعی از فعالیت بیمارستان، برخی دست‌اندرکاران بیمارستان زمینه این مشکلات را فراهم کردند تا نارضایتی‌ها به موج ضد امنیتی تبدیل و بتوانند از آب گل آلود ماهی بگیرند! ادعاهایی که هرگز مورد بررسی و یا تایید نهادهای نظارتی قرار نگرفت.


واکنش نماینده وقت مردم کرج در مجلس شورای اسلامی به عاملین اصلی آشفتگی بیمارستان


در همان مقطع محمد جواد کولیوند نمایتده وقت مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رسانه ها به سوء مدیریت در اداره بیمارستان اشاره کرد و گفت: بدهی بیمارستان امام‌ خمینی (ره) کرج ۱۳۰ میلیارد تومان است. متاسفانه سوءمدیریت و بی‌توجهی به مشکلات، موجب ورشکستگی این بیمارستان شده است ...


شبهات مالی در میان اسناد مالی بیمارستان امام خمینی کرج(ره) /اظهارات نماینده مجلس تایید شد


 اگرچه اظهار نظر کولیوند در آن مقطع به مذاق مدیران وقت بیمارستان خوش نیامد، اما ظاهرا این افشاگری کولیوند بدلایلی نامعلوم مورد توجه نهادهای نظارتی نیز قرار نمی گیرد تا اثرات آن همچنان ادامه داشته باشد. در همین زمینه اسنادی وجود دارد که حکایت از وجود طیف وسیعی از این سوء استفاده ها دارد که هم اظهارات کولیوند را تایید می کند و هم شبهات برای عدم بررسی سلامت مدیران وقت این بیمارستان و حل مشکلات کادر درمانی را افزایش می دهد!


بنابر این گزارش، بررسی تنها بخش محدودی از اسناد موجود، از شبهات مالی  مدیران وقت بیمارستان امام خمینی (ره) در خرید برخی تجهیزات پزشکی حکایت دارد، آنهم در شرایطی که این بیمارستان در بدترین وضعیت اقتصادی قرار داشته و از پرداخت حقوق پرسنل خود اصطلاحا عاجز بوده است!


 بررسی فاکتورهای دریافتی خرید دستگاههای آنژیو گرافی، سیتی آنژیو و... و. مشخص می کند که این دستگاهها توسط مدیران وقت حتی گاه تا ۱۰۰ درصد بالاتر از قیمت واقعی بازار در زمان خود خریداری شده که حدود صدها هزار یورو تفاوت قیمت خریداری شده و بازار بوده است! و جای سئوال است که آیا مدیران وقت بیمارستان مغبون شده اند و تجهیزات را گرانتر خریده اند که البته با توجه به مشخص بودن قیمت جهانی این تجهیزات و تشریفات ضروری خرید در هر دستگاه دولتی دور از ذهن است و یا متاسفانه فساد مالی در کار بوده است!؟


پرسنل بیمارستان در کف خیابان، مدیران در اروپا در حال عیش و نوش!!


بررسی این اسناد توسط دستگاه عدالت چندان پیچیده نیست اما پاسخ به این ابهامات می تواند علامت سئوالهای بزرگ ایجاد شده در ذهن افکار عمومی را به راحتی از بین ببرد. تا مشخص شود در همان شرایطی که صد ها نفر از پرسنل درمانی این بیمارستان برای دریافت حقوق معوقه و تامین معیشت خود در کف خیابان بوده اند، آیا شایعات موجود مبنی بر خوشگذرانی مدیران وقت در اروپا صحت دارد یا نه؟ و اگر پاسخ مثبت است هزینه عیش و نوش از کجا تامین شده است؟ از حقوق های معوقه یا از جیب مبارک مدیران!!


خرید تجهیزات چند میلیون یورویی بدون رعایت تشریفات قانونی!


از نکات قابل توجه اینکه علیرغم دولتی بودن این بیمارستان، خرید تجهیزات چند میلیون یورویی ذکر شده، بر خلاف قانون و بدون برگزاری هیچگونه تشریفاتی صورت گرفته است و عجیب تر اینکه این تجهیزات با برند زیمنس خریداری شده و هرچند  این شرکت در داخل کشور دارای نمایندگی بوده، اما شرکت واسطی بنام اسپید شاهد واسطه این خرید شده است!


اختلاف قیمت های چند صد هزاریورویی تنها در خرید چند قلم کالا! حقوق معوقه پرسنل تنها در چند فاکتور غیرواقعی!


بررسی فاکتورهای خرید دستگاههای مانند آنژیوگرافی، سیتوآنژیو و... و. حکایت از خریدهای گران قیمت تر از قیمت واقعی توسط مدیران وقت بیمارستان دارد. تفاوت قیمت های فاحش چند صد هزار یورویی که قطعا صحت و سقم آن بایستی توسط دستگاه قضا و نهادهای نظارتی مورد بررسی موشکافانه قرار گیرد، چرا که این اختلاف قیمت فاکتور و بازار آن چنان زیاد است که با یک حساب سرانگشتی می توان تنها در این مابه التفاوت ها حقوق معوقه یکسال ۱۰۰۰ نفر از پرسنل را پیدا کرد!


نمونه هایی برای مقایسه قیمت پرداخت شده بیمارستان برای تجهیزات فوق الذکر وقیمت واقعی انها در ذیل آمده است:


دستگاه انژیو گرافی  مدل artiz floor  به تاریخ فاکتور ۱۷/۵/۹۶ :این دستگاه به قیمت  ۵۴۶۸۹۷۰۳۶۰۰ ریال  خریداری شده که با توجه به قیمت ارز یورو به ۳۸۵۰۰ ریال  قیمت  دولتی در تاریخ فوق که در نامه شماره  ۱۵۵۸۳ /۱۰  مورخ ۸/۹/۹۶ شرکت واسط یعنی اسپید شاهد نیز مورد تایید قرار گرفته است معادل   ۱۴۲۰۵۱۱ میلیون یورو می شود.


عامل ورشکستگی بیمارستان امام خمینی(ره) کرج کیست؟


در حالیکه بر اساس ارزیابی و تحقیقات صورت گرفته قیمت این دستگاه در همان مقطع  کمتر از هشتصدهزار یورو بوده است. یعنی تنها در یک دستگاه اختلاف فاحش ۶۰۰ هزار یورویی بوده است.


دستگاه  فلوروسکوپی مدل DRX EXCEL  به قیمت فاکتور شده ۱۶۳۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال بوده   که با ارز دولتی فوق الذکر در تاریخ خرید دستگاه معادل ۴۲۶۹۷۵ یورو می شود. در حالیکه قیمت  آن حتی در حال حاضر حدود ۲۵۵ هزار یورو است.


عامل ورشکستگی بیمارستان امام خمینی(ره) کرج کیست؟


دستگاه رادیولوژی سقفی DRX  با  دو دتکتور مارک  carestream  به مبلغ ۱۴۴۹۷۰۰۰۰۰۰ ریال معادل ۳۷۶۵۴۵ یورو و دستگاه رادیولوژی پرتابل DRX  با دودتکتور مارک carestream  با قیمت ۱۴۱۷۰۰۰۰۰۰۰ ریال معادل ۳۶۸۰۵۱ یورو که قیمت واقعی هر کدام حدود ۱۵۰ هزار یورو بوده است.


عامل ورشکستگی بیمارستان امام خمینی(ره) کرج کیست؟


دستگاه سی تی اسکن ۱۲۸ اسلایس مدل  DEFINITION    +AS  شرکت زیمنس به قیمت  ۸۴۵۰۵۹۵۶۰۰۰ معادل ۲۱۹۴۹۵۹ یورو فاکتور شده در حالیکه قیمت این وسیله حدود ۸۰۰ هزار یورو بوده ودر حال حاضر قیمت آن نیز حدود ۸۰۰ هزار یورو است.


عامل ورشکستگی بیمارستان امام خمینی(ره) کرج کیست؟


از جمله نکات قابل توجه درباره خرید تجهیزات فوق الذکر، خرید دستگاههای با عناوین مختلف اما کارکرد مشابه است که به گفته کارشناسان اینگونه خریدها نیز هزینه هشت میلیارد تومانی به بیمارستان تحمیل کرده است.


اتفاق و ادعای عجیب یک بیمارستان دولتی؛ دستگاه آنژیو توسط پیمانکار از بیمارستان خارج شده!!


در اواخر سال ۹۵ مدیر وقت بیمارستان، طی نامه شماره ۶۶۱۱ مورخ ۱/۱۲/۹۵ خطاب به مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی البرز درخواست مساعدت برای خرید دستگاه آنژیوگرافی می نماید و مدعی می شود  که پیمانکار قبلی دستگاه آنژیو را از بیمارستان  خارج نموده است!


 که معاون درمان دانشگاه پیرو این نامه از وزرات بهداشت درخواست تخصیص ارز دولتی می نماید.


عامل ورشکستگی بیمارستان امام خمینی(ره) کرج کیست؟
اما از سویی دیگر و دراتفاقی کم سابقه، یک ماه بعد در تاریخ ۸/۱/ ۹۶ دستوری از سوی معاون داروی دانشگاه علوم پزشکی البرز صادر می شود که با درخواست بیمارستان مبنی بر اسقاط دستگاه آنژیوگرافی موافقت کرده است!



عامل ورشکستگی بیمارستان امام خمینی(ره) کرج کیست؟


اما آنچه محل تامل است اول وجود دو نامه متعارض است یکی اینکه هیچ دستگاهی وجود ندارد و دوم اینکه درخواست اسقاط دستگاهی که بیمارستان مدعی "نبودن" آن را داشته شده است!


ضمن اینکه اگر این تعارض ها را هم درنظر نگیریم این سئوال در ذهن متبادر می شود که آیا در شرایطی که بیمارستان از پرداخت حقوق و مزایای کادر درمان خود عاجز بوده، اسقاط دستگاههای چند میلیاردی  اقدامی معقول است؟


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب